AIA嘉年華 2015 – 家庭篇

之前我已經想POST關於我去AIA嘉年華既後感。宜家終於付緒行動:

我去嗰日係12月26號,好出奇地人唔係好多,好順利咁就買飛入咗去。入到去又唔會好迫人~正呀!

一入去就見到好多WELCOMING既公仔,當然唔執輸就喺到狂影啦 HAHA!

16-01-03-21-41-46-639_deco

再行入少少,就開始見到D小朋友啱玩既機動遊戲先。其實我當時發現小朋友遊戲區係最多人,所以各位爸爸媽媽唔洗擔心話AIA有太多過激既機動游戲,啱小朋友同啱大D既大朋友玩既機動游戲既PROPORTION其實係50/50。放心帶小朋友入場啦 😉 (因為仲有好D好正既攤位游戲,可以盡顯爸媽既能力XD)

16-01-03-21-57-13-165_deco

16-01-03-21-55-18-238_deco

唔記得一提,就算係帶小朋友入場行下,都抵架。因為佢既成人入場費係 HKD125,包咗 10個COINS (每個都成10雞架!)小朋友只係需要HKD90,包7個COINS。所以計返其實只需要HKD25 入場費~抵呀!

如果細個我媽媽肯帶我黎玩,我一定好開心,因為有大大SUR滑梯 XD (最長龍既游戲!) 仲有各式各樣既毛公仔 @@ LOVE IT ❤
加少少我既背景先,細個既我同媽媽總係喺屋企温書渡日。點解咁⋯ 因為我細個家景唔太好,媽媽總係想我努力讀書,出人頭地。唔似宜家呢個年代,好講求BALANCE,細路要又玩得,又讀得。真係時代變了~係得對小朋友更開心了^^

大家父母都快D襯機帶小朋友一齊黎啦 =)今年佢開到2月21號咋^^

對大朋友既你你你⋯⋯請靜待我下一個POST。會講下玩攤位游戲既TIPS HEHE,你都想好似好多離開時既人咁,成手成袋都係公仔架 wakakak

 

LOVE Miss Menmen ❤

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s